Corpul lui Aleksei Navalnîi reținut pentru analiză toxicologică suplimentară timp de două săptămâni

Autoritățile ruse au anunțat că vor menține corpul lui Aleksei Navalnîi pentru încă două săptămâni în scopul efectuării unei “analize toxicologice”, conform declarațiilor purtătorului său de cuvânt, Kira...

Autoritățile ruse au anunțat că vor menține corpul lui Aleksei Navalnîi pentru încă două săptămâni în scopul efectuării unei “analize toxicologice”, conform declarațiilor purtătorului său de cuvânt, Kira Yarmysh.

Această decizie vine în urma acuzațiilor soției lui Navalnîi că acesta ar fi fost otrăvit cu agentul neurotoxic novichok, iar familia și avocații nu au primit încă permisiunea de a-i vedea cadavrul.

Kira Yarmysh a afirmat că anchetatorii au refuzat să-i ofere cadavrul acestuia familiei sau avocaților și că vor menține corpul pentru o “analiză toxicologică” suplimentară timp de încă 14 zile.

În plus, jurnaliștii de la Novaia Gazeta au publicat informații relevante despre starea trupului lui Navalnîi, indicând că prezintă semne de vânătăi. Un paramedic care a văzut corpul a remarcat că aceste vânătăi par să fie rezultatul convulsiilor, iar un alt angajat al serviciului de ambulanță a sugerat că acestea ar putea fi legate de încercările de resuscitare.

Cu toate acestea, nicio declarație oficială nu a fost făcută de autorități în ceea ce privește cauza exactă a vânătăilor sau a decesului lui Navalnîi.

In this article