Coronavirus: 17 cazuri noi, înregistrate n Moldova. Patru pacienți au fost în Ucraina, la mănăstire

17 cazuri noi de coronavirus au fost înregistrate în Republica Moldova în ultimele 24 de ore. În total, au fost efectuate 90 de teste. 12 cazuri sunt de  transmitere...

17 cazuri noi de coronavirus au fost înregistrate în Republica Moldova în ultimele 24 de ore. În total, au fost efectuate 90 de teste. 12 cazuri sunt de  transmitere locală, vorbim de Chișinău, Hâncești, Sângerei, Ștefan Vodă. Alte cinci cazuri sunt de import – patru din Ucraina și unul din Rusia.

„Dacă vorbim de cele patru cazuri din Ucraina, acești oameni au mers în excursie la mănăstire Poceaev. Cu toată stima față de cei care merg în excursie, toți suntem credincioși, dar vă rugăm, să vă abțineți de la ieșirea din țară”, a spus președintele Igor Dodon în cadrul conferințe de presă după ședința Centrului Unic de Control.

În total, în țară acum sunt înregistrate 66 de cazuri.

“Prognozele noastre erau cu mai multe cazuri, suntem pregătiți de creșteri noi, înțelegem că putem avea câteva sute de cazuri. Faptul că dinamica nu e mare, e bine, dar este nevoie de responsabilitate, să nu ne relaxăm”, a mai spus președintele.

In this article