Coreea de Sud interzice vânzarea cărnii de câine

Parlamentul din Coreea de Sud a adoptat un proiect de lege care interzice sacrificarea câinilor pentru consum, o practică tradiţională pe care activiştii au numit-o de mult timp...

Parlamentul din Coreea de Sud a adoptat un proiect de lege care interzice sacrificarea câinilor pentru consum, o practică tradiţională pe care activiştii au numit-o de mult timp o ruşine pentru ţară, potrivit AFP.

Adunarea Naţională a Coreii de Sud a votat în favoarea proiectului de lege, care va intra în vigoare după o perioadă de graţie de trei ani. Creşterea, vânzarea şi sacrificarea câinilor pentru consum vor fi pedepsite cu până la trei ani de închisoare şi cu o amendă de aproximativ 21 de mii de euro.

ONG-urile din domeniu au salutat adoptarea proiectului de lege. ”Coreea de Sud poate închide acum acest capitol mizerabil al istoriei noastre şi se poate deschide unui viitor care respectă câinii”, se arată într-o declarație.

Carnea de câine a fost mult timp o parte a bucătăriei sud-coreene şi se crede că, altădată, până la un milion de câini erau ucişi în fiecare an pentru hrană, dar consumul a scăzut brusc în ultimii ani, deoarece tot mai mulţi coreeni adoptă animale de companie.

Încercările anterioare de interzicere au fost întâmpinate cu o opoziţie acerbă din partea crescătorilor de câini destinaţi consumului. Legea prevede compensaţii, astfel încât companiile să poată renunţa la acest comerţ.

Conform cifrelor oficiale, aproximativ 1.100 de ferme canine cresc sute de mii de câini în fiecare an, care sunt serviţi în restaurante din întreaga ţară.

In this article