Control inopinat la Apă-Canal Chișinău, desfășurat de ANRE

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) anunță că s-a autosesizat cu privire la situația creată joi, 2 februarie 2023, în cadrul S.A. „Apă-Canal Chișinău”. Astfel, în această...

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) anunță că s-a autosesizat cu privire la situația creată joi, 2 februarie 2023, în cadrul S.A. „Apă-Canal Chișinău”.

Astfel, în această dimineață, reprezentanții Agenției a efectuat un control inopinat, pentru a elucida aspectele privind calitatea și continuitatea funcționării serviciului public de alimentare cu apă și de canalizare în municipiul Chișinău.

Specialiștii Agenției vor verifica activitatea licențiată realizată de către titularul de licență, în partea ce ține de asigurarea respectării legislației în domeniu.

În context, ANRE subliniază că se disociază de orice declarații politice și manipulatorii și reiterează că Agenția își exercită atribuțiile având drept principiu aplicarea corectă a legislației și asigurarea prestării unor servicii calitative consumatorilor.

Municipalitatea a anunțat joi, 2 februarie 2023, că blocul central de la „Apă-Canal Chișinău” a fost deconectat de la energie electrică și că acolo sunt toate punctele de comandă. În același timp, „Premier Energy” a declarat că cele două locuri de consum deconectate vizau doar blocul administrativ. Furnizorul mai preciza că a fost nevoit să recurgă la aceste măsuri pentru a nu admite creșterea în continuare a datoriei, care în prezent constituie 68,6 milioane de lei.

In this article