Contrabandă cu droguri în colete poștale: 2 concubini au fost reținuți (VIDEO)

O grupare infracțională specializată în contrabandă cu produse narcotice în proporții deosebit de mari a fost anihilată de vameși în colaborare cu procurorii. Potrivit informațiilor, membrii grupării introduceau...

O grupare infracțională specializată în contrabandă cu produse narcotice în proporții deosebit de mari a fost anihilată de vameși în colaborare cu procurorii.

Potrivit informațiilor, membrii grupării introduceau drogurile în țară prin intermediu coletelor poștale.

Documentările pe acest caz au durat mai multe luni, fiind inițiate în momentul depistării de către vameși a unui colet, care conținea 200 g de droguri de tip PVP.

Prin urmare, un tânăr de 22 de ani a fost reținut în flagrant după ce s-a prezentat la oficiul poștal pentru a ridica coletul cu substanțe narcotice.

Totodată, în cadrul investigațiilor a fost stabilită identitatea unui alt membru al grupării. Este vorba despre o tânără de 18 ani, concubina bărbatului reținut.

Ulterior, vameșii și procurorii au efectuat percheziții la adresele de domiciliu ale celor doi bănuiți, unde au depistat droguri de tip PVP, amfetamină, pastile ecstasy, marijuana și hașiș.

Potrivit informațiilor, cei doi efectuau online comenzile de substanțe narcotice din afara țării. Aceștia păstrau drogurile la domiciliu, unde le împărțeau în cantități mici, iar ulterior le comercializau pe teritoriul municipiului Chișinău, prin intermediul magazinelor online.

Valoarea pe piață a substanțelor narcotice depistate se ridică la peste 100.000 de lei.

Bărbatul a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile și riscă închisoare pe un termen de până la 15 ani.

Tânăra de 18 ani este cercetată în stare de libertate și colaborează cu organele de urmărire penală la investigarea cazului.

 

In this article