Constantin Starîș, despre reținerea Marinei Tauber: Autoritățile încearcă să distragă atenția populației de la problemele provocate de numeroasele crize

Represiuni haotice pe fundalul unei impotențe administrative complete. Astfel a comentat parlamentarul din fracțiunea parlamentară a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Constantin Starîș, despre reținerea deputatului Partidului „ȘOR”, Marina...

Represiuni haotice pe fundalul unei impotențe administrative complete. Astfel a comentat parlamentarul din fracțiunea parlamentară a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Constantin Starîș, despre reținerea deputatului Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, și perchezițiile care au avut loc în birourile formațiunii politice din care face parte. Potrivit lui Starîș, autoritățile încearcă astfel să distragă atenția populației de la problemele provocate de numeroasele crize, având în vedere faptul că nici Guvernul, nici majoritatea parlamentară nu au soluții concrete pentru depășirea acestora.

„Ei sunt niște impotenți din punct de vedere politic și organizatoric. Ei nu sunt capabili să aranjeze și să controleze nimic, fapt demonstrat. Ce le mai rămâne? Să-l sune pe Robu, pe care îl au la mână, care este de buzunar, având în vedere trecutul său, el este forțat să facă tot ce trebuie din toate puterile. De asemenea, să dea comanda „FAS”. Iar comanda „FAS” se îndeplinește necondiționat”, a mai spus deputatul Constantin Starîș, la emisiunea „Tema”, de la postul de televiziune „Primul în Moldova”.

Deputatul a accentuat cu ironie și felul în care reacționează reprezentanții partidului de guvernământ la acțiunile instituțiilor de drept.

„Pe lângă procurori, au fost și discursuri ale unor reprezentanți ai puterii. Unii de acolo trebuie duși la psihiatru, având în vedere conținutul pe care îl emit și modul în care îl prezintă. Au avut teze interesante: ducem o bătălie spațială, „Star Wars – Războiul stelelor” este un fleac. Nu știu ce și-a imaginat că este dl Perciun. Înțelegeți că a avut loc un eveniment la „scară planetară” și nu o mică reglare de conturi, răfuială politică provincială cu utilizarea structurilor de stat?”, a mai declarat Starîș.

Totodată, deputatul a anunțat că felul în care a fost reținută Marina Tauber ridică semne de întrebare.

„Pentru început, am o întrebare în ceea ce privește măsura adecvată de reținere: omul nu fuge nicăieri. Mai mult, ea a revenit în țară, deși putea să nu o facă. A venit la Parlament. Omul nu refuză să coopereze cu ancheta, asta în cazul în care există un subiect de anchetă. Decizia fusese luată, însă, în cabinete. Ideea constă în faptul că trebuie să demonstrezi putere, autoritate, să umilești și să călci în picioare. Și, bineînțeles, să distragi atenția de la toate procesele negative care au loc în țara noastră”, a mai menționat Starîș.

La emisiunea „TEMA” a participat și jurnalistul Alexandr Stahurschi, care a afirmat că ultimele evenimente nu fac decât să crească și mai mult ratingul Partidului „ȘOR”. Potrivit lui, oamenii așteaptă alte acțiuni de la autorități.

„Majoritatea oamenilor așteaptă realizări concrete. Cei de la guvernare au vorbit multe despre asta, a promis multe. Aceasta este o altă încercare. Vedem că sunt mai multe cazuri de rezonanță. Pe de o parte, acestea reprezintă un plus pentru autorități, dar, pe de altă parte, este un minus. Dacă toate acestea se dovedesc a fi un bluf, atunci ratingul Partidului „ȘOR” va fi și mai mare. Dacă luăm în considerare rezultatele alegerilor de la Bălți, pentru că am văzut cum s-a întâmplat totul. În consecință, autoritățile au luat măsuri nu foarte frumoase și populare, dacă e să o spun mai voalat. Oamenii așteaptă alte rezultate”, a spus Stahurschi.

Este de menționat faptul că Partidul „ȘOR” respinge categoric toate acuzațiile care îi sunt aduse de către reprezentanții instituțiilor de forță. Mai mult, scopul perchezițiilor și a dosarelor deschise pe numele membrilor formațiunii este de a elimina Partidul „ȘOR” de pe scena politică.

In this article