Consiliul Audiovizualului a aplicat amenzi în valoare de 3,14 milioane lei în 2023

Consiliul Audiovizualului a impus amenzi în valoare de 3,14 milioane lei în 2023. Acest lucru este menționat în raportul său prezentat joi parlamentului. Pentru încălcarea legislației, Consiliul a...

Consiliul Audiovizualului a impus amenzi în valoare de 3,14 milioane lei în 2023. Acest lucru este menționat în raportul său prezentat joi parlamentului.

Pentru încălcarea legislației, Consiliul a aplicat 371 de sancțiuni, față de 447 în 2022. Volumul total al amenzilor a crescut de la 2,34 milioane lei la 3,14 milioane lei.

„Faptul că sumele amenzilor au crescut în contextul reducerii numărului de sancțiuni cu 76 de măsuri se explică prin trecerea treptată la o altă abordare, în special în ceea ce privește transmisia programelor locale, de asemenea, pentru prima dată au fost aplicate sancțiuni pentru protejarea spațiului audiovizual național și sancțiuni legate de acoperirea alegerilor”, se menționează în raport.

Se remarcă că în perioada electorală pentru alegerile locale, Consiliul a monitorizat pentru prima dată toți furnizorii de servicii media care au solicitat acoperirea: 25 de canale TV și 17 posturi de radio. Rezultatele monitorizării au arătat că unii furnizori nu au respectat principiile obiectivității, echilibrului și imparțialității în acoperirea alegerilor.

In this article