Condamnată pentru pungășie și furt: 6 ani de închisoare

Procuratura municipiului Chișinău a finalizat urmărirea penală și a obținut o sentință de condamnare împotriva unei femei în vârstă de 41 de ani, pentru săvârșirea mai multor infracțiuni...

Procuratura municipiului Chișinău a finalizat urmărirea penală și a obținut o sentință de condamnare împotriva unei femei în vârstă de 41 de ani, pentru săvârșirea mai multor infracțiuni contra patrimoniului. Potrivit informațiilor furnizate de procurori, femeia a fost găsită vinovată pentru 12 episoade de pungășie și 3 episoade de furt.

Conform deciziei Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, pronunțată la data de 26 ianuarie 2024, inculpata a fost condamnată la o pedeapsă de 6 ani de închisoare, cu executarea în regim semiînchis pentru femei.

Ancheta procurorilor a relevat că femeia, în perioada iulie 2022 – octombrie 2023, a săvârșit multiple furturi din buzunare și genți, sustrăgând bunuri precum portmonee și telefoane mobile. Modul ei de operare se concentra mai ales în transportul public și în cafenele, iar unul dintre furturi a implicat chiar sustragerea unui telefon mobil de la o minoră pe terenul de joacă.

Prejudiciul total cauzat de infracțiunile comise se ridică la suma de 86 656,68 lei. Inculpata și-a recunoscut vinovăția în fața instanței de judecată.

Sentința este supusă atât dreptului de apel al inculpatei, cât și procedurilor legale ulterioare.

In this article