Bărbat din Ocnița condamnat pentru că a înjunghiat trei persoane

Un bărbat din Ocnița, în vârstă de 32 de ani, a fost pus sub învinuire de către Procuratura raionului Ocnița pentru două capete de acuzare. În dimineața zilei...

Un bărbat din Ocnița, în vârstă de 32 de ani, a fost pus sub învinuire de către Procuratura raionului Ocnița pentru două capete de acuzare. În dimineața zilei de 11 noiembrie 2023, fiind în stare de ebrietate, acesta a intervenit într-o dispută între două grupuri de bărbați pe strada 50 Ani ai Biruinței din orașul Ocnița.

Din intenții huliganice, a aplicat lovituri unuia dintre bărbați cu un cuțit în regiunea lombară și altuia lovituri în regiunea spatelui, cauzându-le leziuni ușoare. De asemenea, în timpul aceleiași altercații, a înjunghiat un alt bărbat în regiunea lombară, provocându-i vătămări corporale grave conform raportului de expertiză judiciară medico-legală.

În urma procesului, Judecătoria Edineț, sediul Ocnița, a pronunțat o sentință pe data de 12 februarie 2024, în care inculpatul a fost găsit vinovat de comiterea infracțiunilor de vătămare intenționată gravă a integrității corporale și huliganism agravat, conform Codului Penal. Acesta a fost condamnat la o pedeapsă de 7 ani și 2 luni de închisoare, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip semiînchis. Sentința poate fi contestată în instanță.

Este important de menționat că inculpatul are un istoric infracțional, fiind anterior condamnat pentru diverse infracțiuni, inclusiv violare de domiciliu, vătămare corporală și viol asupra unei persoane minore.

In this article