Condamnat la 9 ani de închisoare pentru comiterea a două episoade de jaf, a infracțiunilor de huliganism și circulație ilegală a drogurilor

Prin sentința Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani din 18 septembrie 2023, un bărbat de 32 de ani a fost condamnat la închisoare pe un termen de 9 ani, cu...

Prin sentința Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani din 18 septembrie 2023, un bărbat de 32 de ani a fost condamnat la închisoare pe un termen de 9 ani, cu executare în penitenciar de tip semiînchis, cu privarea de dreptul de a ocupa funcţii sau de a exercita activitate în domeniul farmaceutic şi în domeniul circulaţiei drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora pe un termen de 5 ani, fiind acuzat de trafic de droguri în proporții deosebit de mari, huliganism și două episoade de jaf.

Potrivit învinuirii înaintate de către procurorii din cadrul Procuraturii mun.Chișinău, inculpatul, în dimineața lui 6 noiembrie 2017, în timp ce se afla într-un club de noapte din sectorul Ciocana al capitalei, cu scop de cupiditate, i-a aplicat unui tânăr lovituri cu pumnii în regiunea feţei, după care i-a sustras telefonul mobil și portmoneul, iar cu bunurile sustrase a fugit într-o direcţie necunoscută.

În continuare, același inculpat, la 15 august 2019, aflându-se pe str. Igor Vieru din mun. Chişinău, intenţionat a blocat o parte a carosabilului, iar la solicitarea unui șofer de a traversa spre trotuar, a iniţiat un conflict cu acesta, lovind cu piciorul în bara de protecţie a automobilului, pe care a deteriorat-o, iar ulterior, din intenţii huliganice, i-a aplicat o lovitură cu piciorul în regiunea feţei șoferului, cauzându-i vătămare corporală neînsemnată.

Același inculpat, la 25 decembrie 2019, pe timp de noapte, aflându-se în sectorul Botanica din mun. Chişinău, a sustras în mod deschis telefonul mobil de la un minor, după care cu bunul sustras a părăsit locul săvârşirii infracţiunii.

Făptuitorul, fiind consumator de droguri, a intrat în posesia unei mase vegetale interzise, iar la 17 februarie 2020, fiind stopat de către angajaţii de poliţie și condus la Inspectoratul de Poliție Ciocana al Direcției de Poliție Chişinău, a predat benevol substanța, care potrivit raportului de constatare tehnico – ştiinţifică reprezenta un produs etnobotanic ce conţine cannabinoidul sintetic „MDMB (N)-022”, cu masa de 0,556 grame, care este un analog al substanţei stupefiante fără utilizare în scopuri medicinale „5F-AMB”, inclus în Hotărârea Guvernului nr.1088 din 5 octombrie 2004 cu privire la aprobarea tabelelor şi listelor substanţelor stupefiante, psihotrope şi precursorilor acestora, supuse controlului, iar cantitatea depistată, potrivit Tabelului I al Listei substanţelor stupefiante, psihotrope şi a plantelor care conţin astfel de substanţe, depistate în trafic ilicit, precum şi cantităţile acestora, aprobate prin Hotărârii Guvernului nr. 79 din 23 ianuarie 2006, reprezintă proporții deosebit de mari.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.

In this article