Condamnat la 9 ani de închisoare pentru că și-a înjunghiat amicul de pahar

  La 29 mai 2023, a fost pronunțată sentința Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, pe o cauza penală remisă în judecată de către Procuratura municipiului Chișinău.        Astfel,...

  La 29 mai 2023, a fost pronunțată sentința Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, pe o cauza penală remisă în judecată de către Procuratura municipiului Chișinău.       

Astfel, potrivit sentinței, un bărbat în vârstă de 31 de ani, a fost recunoscut vinovat de săvârșirea infracțiunii de vătămare intenționată gravă a integrității corporale sau a sănătății care a dus la decesul victimei (art.151 alin.(4) din Codul penal), stabilindu-i-se pedeapsa sub formă de închisoare pe un termen de 9 ani, cu executare în penitenciar de tip închis.
Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.

Conform învinuirii înaintate de către acuzatorii de stat, inculpatul, la data de 01 martie 2023, aproximativ la ora 13:20 se afla în demisolul unui bloc din or. Cricova, mun. Chişinău. După ce a servit alcool cu un bărbat, în urma unui conflict izbucnit din cauza unor cuvinte necenzurate adresate, 1-a agresat pe ultimul, ulterior înjunghiindu-l cu un cuțit, cauzându-i vătămări corporale grave, care au dus la deces.

       Inculpatul a recunoscut integral vinovăția în faptele de care a fost acuzat, astfel beneficiind de reducerea limitelor pedepsei penale.

       Notă: Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

In this article