Condamnat la 6 ani de închisoare pentru punerea în circulație a banilor falși

Prin sentința Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, din 30 noiembrie 2022, un bărbat în vârstă de 39 de ani, a fost condamnat la închisoare pe un termen de 6...

Prin sentința Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, din 30 noiembrie 2022, un bărbat în vârstă de 39 de ani, a fost condamnat la închisoare pe un termen de 6 ani, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip semiînchis, pentru comiterea infracțiunii de punere în circulație a banilor falși. Sentința motivată urmează a fi pronunțată la 20 decembrie 2022.
Așadar, potrivit actului de învinuire, bărbatul este acuzat că, în perioada mai-iunie 2021, având scopul punerii în circulație a semnelor bănești false (bancnote cu nominalul de 50 de dolari) prin metoda schimbului valutar, acționând prin înțelegere cu concubina sa, precum și cu alte persoane nestabilite de organul de urmărire penală, și știind cu certitudine că bancnotele pe care le deținea în posesie sunt false, le utiliza pentru efectuarea diferitor plăți, pe teritoriul Republicii Moldova.
Precizăm că, persoana dată nu este la prima abatere de ordin penal.
În privința inculpatului a fost menținută măsura preventivă sub formă de arest preventiv până la intrarea sentinței de condamnare în vigoare.
Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.
Notă:
Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.
In this article