Condamnat la 6 ani de închisoare, pentru aplicarea violenței față de un inspector de poliție

Prin sentința Judecătoriei Edineț, sediul Briceni din 07 octombrie 2022, un bărbat în vârsta 26 ani, a fost condamnat la închisoare pe un termen de 6 ani, cu...

Prin sentința Judecătoriei Edineț, sediul Briceni din 07 octombrie 2022, un bărbat în vârsta 26 ani, a fost condamnat la închisoare pe un termen de 6 ani, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip semiînchis, pentru aplicarea violenței asupra unei persoane cu funcție de răspundere (art. 349 alin. (2) lit.a) din Codul penal).
Mai exact, bărbatul vizat este învinuit că, la data de 19.02.2022 în timp ce se afla în curtea unei case dintr-un sat din raionul Briceni, fiind în stare de ebrietate alcoolică, a manifestat un comportament agresiv cu utilizarea expresiilor necenzurate, a ignorat cerințele legale de a respecta ordinea publică a angajaților Inspectoratului de Poliție Briceni, care se aflau într-o misiune de serviciu prezenți la fața locului, unde documentau un alt caz. În continuarea acțiunilor sale ilegale, inculpatul, în mod intenționat l-a agresat fizic pe un colaboratorilor de poliție, lovindu-l intenționat cu piciorul peste mână, cauzându-i fractură de os, ce se califică ca vătămare corporală medie, după care, manifestându-și furia, a deteriorat geamul automobilului de serviciu cu care s-au deplasat angajații de poliție.
Precizăm că, persoana condamnată nu este la prima abatere de ordin penal, aceasta fiind anterior condamnată pentru comiterea altor tipuri de infracțiuni.
Menționăm că, instanța de judecată a menținut măsura preventivă sub formă de arest preventiv aplicat în privința inculpatului, până la intrarea sentinței în vigoare.
Sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu apel, la Curtea de Apel Bălți, în termen de 15 zile.
In this article