Condamnat la 5 ani de închisoare pentru comiterea a cinci episoade de escrocherie

Prin sentința Judecătoriei Chișinău, sediu Buiucani din 21 decembrie 2022, un bărbat în vârstă de 37 ani, a fost condamnat la închisoare pe un termen de 5 ani,...

Prin sentința Judecătoriei Chișinău, sediu Buiucani din 21 decembrie 2022, un bărbat în vârstă de 37 ani, a fost condamnat la închisoare pe un termen de 5 ani, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip semiînchis, cu privarea de dreptul de a exercita activitatea legată de gestionarea mijloacelor materiale pe un termen de 2 ani, pentru  comiterea a cinci episoade de escrocherie.

Inculpatul a fost învinuit de către procurori că, în perioada anilor 2012 – 2019, prin înșelăciune și abuz de încredere, a indus în eroare părțile vătămate, spunându-le că procură la comandă și importă automobile din străinătate în Republica Moldova, determinându-i să-i transmită sume bănești în calitate de avans, după care banii dobândiți îi însușea în scopuri personale, fără intenția de a-și executa angajamentul. Suma prejudiciilor cauzate părților vătămate a constituit în total 16 100 euro.

În privința inculpatului a fost aplicată măsura preventivă sub formă de arest preventiv.

La pronunțarea sentinței de condamnare, instanța de judecată a dispus încasarea din contul inculpatului în beneficiul părților vătămate a prejudiciului material cauzat în mărime de 16 100 euro.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.

In this article