Condamnat la 5 ani de închisoare pentru că a lăsat o persoană țintuită la pat fără pensie

Procurorii de la Edineț anunță că la 28 martie 2024, a fost pronunțată sentința Judecătoriei Edineț, sediul Central, pe o cauza penală de învinuire a unui bărbat de...

Procurorii de la Edineț anunță că la 28 martie 2024, a fost pronunțată sentința Judecătoriei Edineț, sediul Central, pe o cauza penală de învinuire a unui bărbat de 32 de ani în comiterea infracțiunii de jaf.

Instanța i-a stabilit pedeapsa sub formă de închisoare pe un termen de 5 ani cu executarea pedepsei în penitenciar de tip semiînchis.

Potrivit învinuirii înaintate de către acuzatorii de stat, inculpatul, la data de 18 ianuarie 2024, în jurul orelor 12:30, l-a urmărit pe un bărbat de la ghişeul „Poştei Moldovei”, amplasat la intrarea în piaţa centrală din mun. Edineţ, de unde acesta a primit pensia lunară a unei persoane țintuite la pat, datorită bolii şi vârstei înaintate. Ulterior, l-a umărit până în faţa blocului locativ, unde i-a smuls din mână sacoşa unde se aflau banii în sumă de 4 385 lei, buletinul victimei și niște bonuri de plată și a rupt-o la fugă. În timp ce alerga a aruncat buletinul și bonurile jos, iar banii i-a însușit.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Bălți. Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

Procuratura Generală își reiterează angajamentul de a contribui la înfăptuirea justiției și de a proteja drepturile și siguranța cetățenilor.

Pentru știri de ultimă oră, urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM!

In this article