Autoritățile ruse blochează 11 canale Telegram cu anunțuri despre atacuri teroriste

Autoritățile ruse au anunțat blocarea a 11 canale de Telegram timp de două zile, motivând că acestea conțineau noi anunțuri despre atacuri teroriste. Măsura a fost luată pentru...

Autoritățile ruse au anunțat blocarea a 11 canale de Telegram timp de două zile, motivând că acestea conțineau noi anunțuri despre atacuri teroriste. Măsura a fost luată pentru a preveni panicarea populației, conform declarațiilor oficiale.

Blocarea conturilor este o măsură de precauție pentru a evita răspândirea informațiilor care ar putea induce panică în rândul populației. Serviciul Național de Securitate al Rusiei a raportat că au fost restricționate aproximativ 600 de surse ce propagau mesaje despre atacuri teroriste.

Kremlinul a subliniat anterior că nu intenționează să blocheze Telegramul, dar a atras atenția asupra necesității ca creatorul Telegramului, Pavel Durov, să supravegheze mai atent mesagerul, din cauza utilizării sale în scopuri teroriste.

Incidentul armat de la sala de concerte Crocus City Hall din apropierea Moscovei, în care mai multe persoane au fost ucise și rănite, a fost revendicat de gruparea militantă sunită Stat Islamic pe canalul de Telegram al grupului.

Pentru știri de ultimă oră, urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM!

In this article