Condamnat la 15 ani închisoare pentru că şi-a abuzat sexual fiica vitregă

Prin sentința din 07 iunie 2022, un bărbat, în vârstă de 40 ani, a fost condamnat la 15 ani închisoare, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis,...

Prin sentința din 07 iunie 2022, un bărbat, în vârstă de 40 ani, a fost condamnat la 15 ani închisoare, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis, fiind învinuit pentru acţiuni violente cu caracter sexual, săvârşite cu bună-ştiinţă asupra unei persoane despre care se ştia cu certitudine că nu a atins vârsta de 14 ani şi care se află în îngrijirea, ocrotirea, protecţia şi educarea făptuitorului (art. 172 alin. (3) din Codul penal).
Mai exact, acuzatorii de stat au demonstrat prin probele administrate în instanța de judecată că, inculpatul începând cu anul 2015 până în iunie 2021, în timp ce se afla la domiciliul său, într-o localitate din nordul ţării, în repetate rânduri, şi-a abuzat sexual în formă perversă, fiica vitregă, care se afla în îngrijirea acestuia şi despre care cunoştea cu certitudine că nu a împlinit vârsta de 14 ani.
Pe parcursul examinării cauzei penale în instanţa de judecată, inculpatul s-a aflat în stare de arest preventiv, măsură menţinută şi de către instanţa de judecată până la intrarea sentinţei în vigoare.
Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel, în termen de 15 zile.
Notă:
Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.
In this article