Condamnat la 15 ani de închisoare pentru tentativa de omor asupra fostei sale concubine și a fiului comun

Prin sentința Judecătoriei Strășeni, sediul Central din 24 iunie 2022, un bărbat în vârstă de 47 ani, dintr-o localitate din raionul Strășeni a fost condamnat la închisoare pe...

Prin sentința Judecătoriei Strășeni, sediul Central din 24 iunie 2022, un bărbat în vârstă de 47 ani, dintr-o localitate din raionul Strășeni a fost condamnat la închisoare pe un termen de 15 ani, cu executare pedepsei într-un penitenciar de tip închis, pentru comiterea infracțiunii de tentativă de omor, săvârșită cu bună știință asupra membrilor familiei (art. 27, 145 alin. (2) din Codul penal).
Potrivit probelor administrate în ședința de judecată, procurorii din cadrul Procuraturii raionului Strășeni au demonstrat vinovăția bărbatului în săvârșirea infracțiunii incriminate.
Așadar, potrivit actului de învinuire, bărbatul este acuzat că, în noapte de 30 octombrie 2021, din motive de gelozie, s-a deplasat la domiciliul fostei sale concubine, situat într-o localitate din raionul Strășeni, unde a stropit-o pe aceasta și pe fiul lor comun cu benzină și a încercat să le dea foc, însă nu a reușit, deoarece chibriturile nu se aprindeau.
După care, inculpatul văzând că nu îi reușește să îi dea foc, i-a aplicat fostei sale concubine mai multe lovituri cu pumnul în regiunea cutiei toracice și cu un cuțit i-a cauzat acesteia multiple tăieturi în regiunea capului și a membrelor superioare, iar fiului lor i-a cauzat tăieturi în regiunea capului și a mâinii stângi, însă acesta nu și-a putut duce până la capăt intenția, din motiv că a intervenit o altă persoană, care a contracarat acțiunile infracționale menționate.
Pe parcursul examinării procesului penal, inculpatul s-a aflat în starea de arest preventiv, pledând ca fiind nevinovat.
Subsecvent, la pronunțarea sentinței, instanța de judecată a dispus încasare din contul inculpatului în beneficiul părții vătămate a prejudiciului material cauzat în sumă de 2525 lei și a sumei de 200 mii lei, cu titlu de prejudiciu moral cauzat prin săvârșirea infracțiunii.
Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.
In this article