Cercetați penal pentru circulația ilegală a drogurilor

Polițiștii și procurorii au documentat pe parcursul lunii iunie, un grup de persoane, suspectate de circulația ilegală a drogurilor ( marijuană).  Ca urmare a  măsurilor întreprinse, polițiștii au...

Polițiștii și procurorii au documentat pe parcursul lunii iunie, un grup de persoane, suspectate de circulația ilegală a drogurilor ( marijuană). 

Ca urmare a  măsurilor întreprinse, polițiștii au reținut  în flagrant un bărbat de 43 de ani, care intenționa să realizeze marijuana pe teritoriul capitalei. 

De asemenea, în sectorul Botanica al capitalei, într-un apartament de la ultimul etaj al unui bloc locativ, a fost depistat un laborator de creștere a marijuanei în condiții de seră. 

Proprietarul apartamentului, un bărbat de 27 de ani,  a inventat  un mini atelier destinat pentru creșterea plantelor de cânepă fiind folosite diferite utilaje.

În cadrul audierilor, suspecții și-au recunoscut vina. Aceștia se  cercetează penal  în stare de liberate.

Dacă vinovăția acestora va fi demonstrată, ambii riscă închisoare de la 3 la 7 ani.

Acțiunile de documentare au fost efectuate de ofițerii Direcției antidrog a  INI, Secției  urmărire penală a IP Rîșcani,  mun. Chișinău, sub conducerea Procuraturii Chișinău, Oficiul Rîșcani.

In this article