Condamnat la 15 ani de închisoare, pentru comiterea mai multor atacuri violente în sectorul Buiucani al capitalei

La 29 mai 2023, a fost pronunțată sentința Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, pe o cauza penală remisă în judecată de către Procuratura municipiului Chișinău. Astfel, potrivit sentinței, un...

La 29 mai 2023, a fost pronunțată sentința Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, pe o cauza penală remisă în judecată de către Procuratura municipiului Chișinău.

Astfel, potrivit sentinței, un tânăr în vârstă de 26 de ani, a fost recunoscut vinovat de săvârșirea infracțiunilor de tâlhărie, jaf și huliganism, stabilindu-i-se pedeapsa sub formă de închisoare pe un termen de 15 ani, cu executare în penitenciar de tip închis.
În cadrul urmăririi penale s-a stabilit că, la 02 august 2022, aproximativ la ora 16:40, inculpatul, aflându-se în apropierea cinematografului ,,Flacăra” din capitală, a iniţiat un conflict cu un bărbat, pe care l-a agresat fizic, aplicîndu-i o lovitură cu piciorul în spate și o lovitură cu pumnul în față, după care, la intervenția unei persoane care se afla în apropiere, a plecat de la fața locului.
În scurt timp, inculpatul s-a apropiat din nou de partea vătămată, care era așezată la o terasă și, cu un ciob de sticlă, i-a aplicat o lovitură în regiunea lateral-stângă a gâtului, cauzîndu-i acestuia leziuni corporale, care, conform concluziilor raportului de expertiză, se califică ca vătămare corporală ușoară.
Tot el, în aceeași zi, urmărind scopul sustragerii bunurilor altei persoane, aflându-se pe str.Ștefan Neaga, mun.Chișinău, a atacat o femeie și i-a aplicat multiple lovituri cu pumnii în regiunea feței, cauzându-i conform concluziilor raportului de expertiză medico-legală contuzia ochiului stâng gradul IV manifestată prin plagă penetrantă sclerală cu prolabarea irisului și pierderea cristalinului, care au condiționat pierderea acuității vizuale a ochiului stâng până la 0,01, și se califică ca vătămare corporală gravă.
Ulterior, profitând de imposibilitatea părții vătămate de a opune rezistență din cauza loviturilor aplicate, i-a sustras în mod deschis telefonul mobil în valoare de 5000 lei.
Același inculpat, în aceeași zi, având în mână o bucată de lemn înțepător,  a intrat într-o farmacie, situată în sectorul Buiucani din mun.Chișinău, a amenințat și a îmbrâncit farmacista, care a căzut, după care, a sustras în mod deschis aparatul de casă, în care se aflau mijloace bănești în sumă de 12000 lei, și a părăsit locul săvârșirii infracțiunii.
Inculpatul a pledat nevinovat.
Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.

In this article