Condamnat la 14 ani de închisoare pentru violență domestică manifestată față de propriul frate, care a dus la deces

Procuratura raionului Strășeni anunță că, la 17 iunie 2024, a fost pronunțată sentința de condamnare, emisă de Judecătoria Strășeni, sediul Central, pe o cauză penală de învinuire a unui...

Procuratura raionului Strășeni anunță că, la 17 iunie 2024, a fost pronunțată sentința de condamnare, emisă de Judecătoria Strășeni, sediul Central, pe o cauză penală de învinuire a unui bărbat, în vârstă de 51 de ani, în comiterea infracțiunii de violenţă în familie, soldată cu decesul victimei (art. 201/1 alin. (4) Cod penal). 

Instanța i-a stabilit pedeapsa sub formă de închisoare pe un termen de 14 ani, cu executare în penitenciar de tip închis. 

  Potrivit învinuirii înaintate de către procurorii din cadrul Procuraturii raionului Strășeni, inculpatul, la 20 noiembrie 2023, fiind în stare de ebrietate alcoolică, ca urmare a unui conflict verbal iscat între el şi fratele său, în timp ce se aflau în ograda gospodăriei lor, situată într-un sat din raionul Străşeni, intenţionat, i-a aplicat ultimului mai multe lovituri cu pumnii şi picioarele peste diferite regiuni ale corpului, inclusiv în regiunea feţei, capului şi a cutiei toracice, în urma cărora victima a căzut pe spate, lovindu-se cu capul de trotuarul din beton.

        În rezultatul vătămărilor corporale suportate, bărbatul a decedat. 

        Inculpatul a pledat nevinovat.

Măsura preventivă (arestul preventiv) în privința inculpatului, a fost menținută de către instanța de judecată, până la intrarea sentinței de condamnare în vigoare.

Notă: Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

In this article