Condamnat la 13 ani de închisoare pentru violență în familie soldată cu deces

Procuratura raionului Nisporeni a obținut o sentință de condamnare pe o cauză penală de învinuire a unui bărbat de 38 de ani, originar din orașul Nisporeni, de comiterea...

Procuratura raionului Nisporeni a obținut o sentință de condamnare pe o cauză penală de învinuire a unui bărbat de 38 de ani, originar din orașul Nisporeni, de comiterea infracțiunii de violență în familie soldată cu decesul victimei (art.201/1 alin.(4) din Codul penal).

Astfel, potrivit sentinței din 22 noiembrie 2023, pronunțată de Judecătoria Ungheni, inculpatul a fost condamnat la închisoare pe un termen de 13 ani, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis.

În cadrul urmăririi penale, procurorii i-au înaintat învinuirea pe faptul că, inculpatul, aflându-se la domiciliul său din orașul Nisporeni, fiind în stare de ebrietate alcoolică, a inițiat un conflict cu mama sa. Altercația a degenerat în bătaie, fiul aplicându-i mamei sale mai multe lovituri în regiunea capului, care au cauzat decesul femeii.

Măsura preventivă (arestul preventiv) în privința inculpatului, a fost menținută de către instanța de judecată, până la intrarea sentinței de condamnare în vigoare.

Inculpatul a pledat nevinovat.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile de la data pronunțării sentinței motivate, la Curtea de Apel Chișinău.

Notă: Persoanele acuzate de săvârșirea unei infracțiuni sunt prezumate nevinovate până când vinovăția lor nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.
Procuratura reafirmă angajamentul său de a lupta împotriva infracțiunilor de violență în familie și de a aduce în fața justiției pe cei responsabili de asemenea fapte ilicite.

In this article