Condamnat la 10 ani de închisoare pentru omorul amicului de pahar într-un sat din Briceni

Procuratura raionului Briceni anunță despre pronunțarea unei sentințe de condamnare într-o cauză penală pornită de către Inspectoratul de Poliție Briceni, sub conducerea Procuraturii raionului Briceni, pe faptul comiterii...

Procuratura raionului Briceni anunță despre pronunțarea unei sentințe de condamnare într-o cauză penală pornită de către Inspectoratul de Poliție Briceni, sub conducerea Procuraturii raionului Briceni, pe faptul comiterii infracțiunii de omor (art. 145 alin.(1) Cod penal).

Cauza penală a fost expediată în judecată la 29 decembrie 2023, în baza acordului de recunoaștere a vinovăției, iar prin sentința Judecătoriei Edineț, sediul Briceni din 27 martie 2024, inculpatul a fost recunoscut vinovat în comiterea infracțiunii imputate și i-a fost stabilită pedeapsa sub formă de închisoare pe un termen de 10 ani, cu ispășirea pedepsei în penitenciar de tip închis și încasarea cheltuielilor judiciare în mărime de 38.120 lei.

În privința inculpatului a fost menținută măsura preventive – arestul preventiv, până la intrarea sentinței de condamnare în vigoare. Sentința este cu drept de apel.

Potrivit învinuirii înaintate de acuzatorii de stat de la Briceni, în noaptea lui 03 noiembrie 2023, inculpatul, aflându-se la domiciliul său, amplasat într-un sat din raionul Briceni, fiind în stare de ebrietate, pe fundalul unei neînțelegeri spontane cu amicul său de pahar, a luat un cuțit și i-a aplicat ultimului trei lovituri, două în regiunea abdomenului și una în regiunea inimii.

În urma leziunilor suportate, victima a fost transportată la lnstituția Medico-Sanitară Publică „Spitalul raional Briceni”, unde a decedat în aceeași zi.

Notă: Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

Pentru știri de ultimă oră, urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM!

In this article