Comunitățile moldovenești vor primi suport din partea Guvernului Germaniei în găzduirea refugiaților ucraineni

Comisia politică externă și integrare europeană a aprobat avizul consultativ privind inițierea negocierilor asupra proiectului Înțelegerii întocmite prin schimb de note dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii...

Comisia politică externă și integrare europeană a aprobat avizul consultativ privind inițierea negocierilor asupra proiectului Înțelegerii întocmite prin schimb de note dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Federale Germania privind cooperarea tehnică pentru finanțarea proiectului „Suport comunităților moldovenești în găzduirea refugiaților ucraineni în Republica Moldova”.

Prin finanțarea acestui proiect se urmărește îmbunătățirea calității și accesibilității anumitor servicii sociale și de sănătate pentru comunitățile gazdă și refugiații ucraineni. Cooperarea tehnică pentru finanțarea proiectului presupune prestații sub formă de personal și bunuri materiale, precum și contribuții financiare în valoare de până la trei milioane de euro.

Unitatea de implementare a proiectului este Cancelaria de Stat, în cooperare cu Ministerul Muncii și Protecției Sociale, Ministerul Sănătății și Ministerul Educației și Cercetării. După semnarea Înțelegerii întocmite prin schimb de note, urmează a fi încheiat un Acord de Implementare a proiectului între Cancelaria de Stat și Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).

Proiectul „Suport comunităților moldovenești în găzduirea refugiaților ucraineni în Republica Moldova” este finanțat din fondurile inițiativei sociale „Combaterea cauzelor migrației, integrarea refugiaților” și va derula până în decembrie 2024.

In this article