Comuna Svetlîi din Găgăuzia primește un nou drum și o transformare semnificativă

Comuna Svetlîi – prima localitate unde echipa Bașcanului, Evghenia Guțul, cu susținerea lui Ilan Șor, a realizat un asemenea proiect. A fost reconstruită strada Tinereții, pe o distanță...

Comuna Svetlîi – prima localitate unde echipa Bașcanului, Evghenia Guțul, cu susținerea lui Ilan Șor, a realizat un asemenea proiect.

A fost reconstruită strada Tinereții, pe o distanță de peste 300 de metri. Evghenia Guțul le-a mulțumit sătenilor pentru susținere, subliniind că ea, împreună cu Comitetul Executiv, va face totul ca Găgăuzia să devină un plai de vis.

„Foarte curând totul se va schimba. Trebuie să ne unim și să fim împreună. Am nevoie de sprijinul dumneavoastră și eu, în calitate de bașcan al Găgăuziei, vă voi ajuta. Mulţumesc mult. Mulțumesc foarte mult echipei mele, fără de care proiectele de infrastructură nu ar fi fost implementate. Prin urmare, să mergem înainte, într-un ceas bun. Folosiți acest drum și lăsați copiii să se plimbe cu rolele, cu bicicleta și cu sania iarna. Acum aceasta este sigur”, a spus Evgenia Guțul.

La solicitarea sătenilor, a fost asfaltată și strada Gorkii. Potrivit primarului comunei Pavel Filiceacov, lucrările au fost realizate în termen record.

„Proiectul este bun. Mulțumim sponsorilor pentru rezolvarea problemelor sociale din localități. Totul a fost făcut perfect. Drumul a fost finalizat într-o lună. Toate comunicațiile au fost instalate. Există canalizare, gaz, apeduct, are sens să investești bani în rezolvarea unor astfel de probleme”, a spus Pavel Filiceacov.

Repararea suprafeței drumului a fost realizată din fonduri extrabugetare, cu sprijinul lui Ilan Șor. În discursul adresat locuitorilor din comuna Svetlîi, politicianul a subliniat că astfel de proiecte de infrastructură redau încrederea oamenilor în viitor și în renașterea satului natal.

“Dragi prieteni, astăzi a fost finalizat drumul din satul Svetlîi! În sate, ca și în orașe, trebuie create toate condițiile necesare pentru o viață confortabilă și sigură – aceasta este una dintre prioritățile echipei noastre! Ne respectăm promisiunile”, a spus Ilan Șor.

Oamenii se bucură de schimbări, și cred că, datorită Bașcanului și echipei lui Ilan Șor viața lor se va îmbunătăți semnificativ.

„Foarte bine au făcut drumul, mulțumesc. Suntem recunoscători că Bașcanul și echipa ei face totul pentru noi. Era un drum murdar, cu gropi, dar acum e bine”, a spus o localnică.

„Drumul e bun, bine făcut. Anterior, era așa mult noroi, încât nici tractorul nu putea să treacă. Acum totul este bine, frumos. În comparație cu ceea ce a fost, e extraordinar. În sfârșit, viața a început să se schimbe în bine. Consider că va fi mai bine cu o asemenea echipă și cu sprijinul lui Ilan Mironivici”, a subliniat un locuitor din comuna Svetlîi.

Generația în vârstă încă mai ține minte cum, pe vremuri, satul Svetlîi era plin de viață. Era unul dintre cele mai prospere din sudul țării. Datorită eforturilor echipei Bașcanului Evghenia Guțul, și cu susținerea lui Ilna Șor, localitatea a început să renască.

In this article