Compensații majorate pentru transport vor primi peste 120 de mii de persoane cu nevoi speciale

Peste 120 de mii de persoane cu dizabilități vor primi de la stat compensații majorate de aproape trei ori pentru transport. Potrivit unui proiect de lege elaborat de...

Peste 120 de mii de persoane cu dizabilități vor primi de la stat compensații majorate de aproape trei ori pentru transport. Potrivit unui proiect de lege elaborat de Guvern, mărimea compensațiilor achitate persoanelor cu dizabilități va crește la nivelul alocației de care beneficiază locuitorii din Chișinău.

Astfel, compensația pentru persoanele cu dizabilități severe și copiii cu dizabilități în vârstă de până la 18 ani se propune a fi majorată cu 222 de lei, de la 138 de lei – la 360 de lei. Pentru persoanele cu dizabilități accentuate, mărimea compensației va crește cu 111 lei, de la 69 de lei la 180.

Potrivit calculelor estimative, pentru majorarea compensației pentru serviciile de transport este nevoie de peste 66 de milioane de lei anual. Banii au fost prevăzuți la elaborarea proiectului Legii Bugetului de Stat pentru anul 2021.

In this article