Compania aeriană de top va cântări pasagerii și bagajele înainte de zbor

O companie aeriană de top anunță că va cântări atât pasagerii, cât și bagajele acestora înainte de zbor pentru a asigura echilibrul aeronavei și siguranța zborului. Măsura, implementată...

O companie aeriană de top anunță că va cântări atât pasagerii, cât și bagajele acestora înainte de zbor pentru a asigura echilibrul aeronavei și siguranța zborului.

Măsura, implementată pe bază de voluntariat până în luna mai, are scopul de a optimiza calculul greutății pentru operațiuni aeriene sigure.

Compania aeriană din Finlanda va colecta date cântărind clienții voluntari și bagajele lor de mână la poarta de îmbarcare, asigurând că aceste date sunt utilizate doar în scopuri operaționale și nu sunt legate de datele personale ale pasagerilor.

Această decizie vine în contextul creșterii în greutate a pasagerilor din cauza schimbărilor în obiceiurile alimentare și diete, ceea ce poate afecta siguranța zborului.

Companiile aeriene sunt preocupate de impactul pe care greutatea pasagerilor îl poate avea asupra performanței aeronavei, iar unele, inclusiv din SUA, cer pasagerilor obezi să achiziționeze un al doilea bilet.

În plus, câteva companii aeriene, printre care Korean Air și Air New Zealand, au adoptat deja măsura de a cântări pasagerii înainte de zbor pentru a asigura un calcul precis al greutății.

In this article