CNA, le-a luat moştenitorilor casa printr-o schema frauduloasă

Un bărbat din Cahul a fost reţinut de ofiţerii Direcţiei generale teritoriale Sud a CNA şi procurorii anticorupţie, fiind bănuit că ar fi înstrăinat ilegal un bun imobil,...

Un bărbat din Cahul a fost reţinut de ofiţerii Direcţiei generale teritoriale Sud a CNA şi procurorii anticorupţie, fiind bănuit că ar fi înstrăinat ilegal un bun imobil, amplasat în or. Cahul. Acesta ar fi acţionat în complicitate cu persoane necunoscute, iar ca urmare a intrat în posesia unui apartament în valoare de 20 000 de euro, transmite Breaking News.

Potrivit schemei, bănuitul ar fi falsificat o hotărâre de judecată prin care s-a atribuit unui terţ dreptul de proprietate asupra bunului imobil, după decesul proprietarului de drept. Actul a fost emis în mod fraudulos, iar succesorii legali ai persoanei decedate au fost deposedaţi de  casă.

Ulterior, apartamentul a fost vândut unei persoane interpuse, cauzându-se un prejudiciu material fiecarui successor de drept în sumă totală de 20 000 de Euro, echivalentul sumei de 93 600 de lei.

În urma acumulării materialului probatoriu, bărbatul a fost reţinut pe un termen de 72 de ore, iar dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă până la 10 ani de închisoare. În prezent, se efectuează investigaţii pentru depistarea tuturor persoanelor implicate.

Precizăm că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunţarea unei decizii definitive şi irevocabile de judecată.

Procuratura anticorupţie conduce urmărirea penală.

In this article


Join the Conversation