CNA desfășoară percheziții la Chișinău și Comrat într-un dosar de corupție la eliberarea permiselor de conducere

Mai multe percheziții sunt efectuate astăzi de ofițerii Centrului Național Anticorupție în mun. Chișinău și mun. Comrat pe o cauză penală privind influența susținută asupra funcționarilor publici la...

Mai multe percheziții sunt efectuate astăzi de ofițerii Centrului Național Anticorupție în mun. Chișinău și mun. Comrat pe o cauză penală privind influența susținută asupra funcționarilor publici la eliberarea permiselor de conducere.

Potrivit faptelor investigate de CNA, o persoană, anterior condamnată pentru infracțiuni de corupție, susținând că ar avea influență asupra funcționarilor publici împuterniciți cu dreptul de a examina conducătorii de vehicule și de a elibera permisele de conducere, a pretins, acceptat și primit mijloace financiare ce nu i se cuvin în sumă de 1000 de euro, în schimbul grăbirii eliberării permisului de conducere, fără susținerea probelor teoretice și practice ale examenului de către candidat. Totodată, au fost primite și alte mijloace financiare în mărime de 300 de euro în vederea perfectării, contrar legii, a certificatului de confirmare a susținerii unui curs de școlarizare suplimentară, inclusiv a adeverinței medicale.

În cadrul acțiunilor procesuale efectuate de ofițerii CNA, în dimineața zilei de 15.03.2024, sub conducerea Procuraturii mun. Chișinău, au fost efectuate 4 percheziții. În urma acestora, a fost reținută o persoană bănuită în comiterea infracțiunii de trafic de influență, iar printre locațiile percheziționate se regăsesc și două școli auto din mun. Comrat.

Precizăm că, operațiunea a fost realizată cu suportul Agenției Servicii Publice.

Amintim că orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.

 

In this article