Clădiri emblematice în centrul istoric al orașului vor fi iluminate

Primăria Chișinău, prin intermediul Direcției Locativ-Comunale și Amenajare, dă o nouă viață clădirilor din centrul istoric al orașului prin iluminarea edificiilor emblematice, multe dintre care foste conace și...

Primăria Chișinău, prin intermediul Direcției Locativ-Comunale și Amenajare, dă o nouă viață clădirilor din centrul istoric al orașului prin iluminarea edificiilor emblematice, multe dintre care foste conace și vile urbane. Conceptul este realizat în cadrul proiectului ”Chișinăul de seară – Orașul Luminilor”, demarat în 2022.

Până acum au fost iluminate artistic Liceul ”Mihail Koțiubinski” de pe strada Mihai Eminescu, clădirea Direcției Construcții Capitale din str. 31 august 1989, nr. 100, edificiul Direcției Economiei, Comerț și Turism de pe str. Columna 106, clădirea aflată în gestiunea Direcției Educație, Tineret și Sport de pe str. Veronica Micle 4A.

De asemenea, lucrări au fost executate și la clădirea gestionată de Direcția Mobilitate Urbană de pe str. Serghei Lazo 18 și la sediul Direcției Locativ Comunale și Amenajare de pe str. Mihai Eminescu.

Iluminate pe timp de noapte vor fi și clădirea Direcției generale Asistență Socială și Sănătate și edificiul Direcției Asistență Socială Centru.

Lucrări sunt efectuate la blocul administrativ și la Muzeul Parcului de Troleibuze de pe str. Columna. Iar testări sunt făcute la blocul vechi al Liceului ”Antioh Cantemir” și la sediul Direcției pentru protecția drepturilor copilului și la cea pentru Educație, Tineret și Sport, toate clădirile fiind, la fel, monumente de arhitectură.

In this article