Ciurea afirmă că Sandu a fost la curent despre interesul Ucrainei de a-l readuce în țara lor pe Ceaus

Politologul Cornel Ciurea constată duble standarde aplicate de șefa statului Maia Sandu și presa afiliată acestui partid în raport cu alți politicieni. Expertul politic a menționat pentru Politics.MD că președintele...

Politologul Cornel Ciurea constată duble standarde aplicate de șefa statului Maia Sandu și presa afiliată acestui partid în raport cu alți politicieni. Expertul politic a menționat pentru Politics.MD că președintele țării știa foarte bine despre interesul părții ucrainene de a-l readuce în țara lor pe Nicolae Ceaus, un judecător extrem de versat și protejat de concurentul lui Volodimir Zelenski, ex-președintele Poroșenko.

„Subiectul Ceaus a fost discutat între președinți la întâlnirea de la Kiev din 12 ianuarie. Cu siguranță, Maia Sandu și-ar fi dorit să facă o favoare președintelui ucrainean în schimbul lansării unor proiecte infrastructurale de anvergură. Tăcerea asupra acestui subiect a presei controlate de dreapta din Moldova este o dovadă în acest sens. Observăm aplicarea unor standarde duble – în cazul expulzării profesorilor turci s-a făcut un tam tam infernal în timp ce în cazul judecătorului Ceaus ne confruntăm cu o tăcere mormântală din partea lor” a opinat analistul politic.

Amintim că președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, a recunoscut în 2019, că a discutat cu premierul Republicii Moldova de atunci, Maia Sandu, despre extrădarea cetățeanului Nicolae Ceaus. Zelenski a fost bucuros să anunțe că părțile au ajuns la o înțelegere în acest sens.

In this article