Circa 4,2 milioane de cazuri de COVID-29 ar fi înregistrate zilnic în China

Cel mai recent val al pandemiei de coronavirus din China a atins un vârf estimat la 4,2 milioane de cazuri pe zi, raportează institutul de cercetare în domeniul...

Cel mai recent val al pandemiei de coronavirus din China a atins un vârf estimat la 4,2 milioane de cazuri pe zi, raportează institutul de cercetare în domeniul sănătăţii Airfinity, cu sediul la Londra, pe baza modelului său predictiv, transmite Euronews România

Airfinity a estimat că decesele provocate de virus vor atinge un vârf de 36.000 joi, 26 ianuarie. Potrivit modelului său, circa 848.000 de persoane au murit din cauza virusului în China de la începutul lunii decembrie.

Călătoriile în interiorul ţării înainte de Anul Nou Chinezesc, cu ocazia căruia familiile se reunesc pentru a sărbători, au accelerat răspândirea virusului, sunt de părere experţii.

Potrivit lui Wu Zunyou, epidemiolog-şef la Centrul pentru controlul şi prevenirea bolilor din China, până la 80% dintre întreaga populaţie a ţării, adică peste un miliard de persoane, ar fi putut fi până acum afectată de virus.

In this article