Circa 37% din numărul operaţiilor de cataractă contractate de CNAM în 2019

Compania Naţională de Asigurări în Medicină (CNAM) a alocat, în primele șase luni ale anului 2019, aproape 21 milioane de lei pentru 2067 de operații de cataractă efectuate...

Compania Naţională de Asigurări în Medicină (CNAM) a alocat, în primele șase luni ale anului 2019, aproape 21 milioane de lei pentru 2067 de operații de cataractă efectuate de instituțiile medico-sanitare. Aceasta reprezintă 37% din numărul total de operații de cataractă contractate de CNAM în anul curent, transmite Breaking News.

În 2019 CNAM finanţează peste 5 500 de operaţii de cataractă, al căror cost total depăşeşte 55 de milioane de lei.

Costul mediu al unui caz tratat, acoperit din fondurile AOAM, constituie aproape 10 mii de lei, sumă ce include şi cheltuielile pentru consumabile.

Pentru a asigura efectuarea tuturor operațiilor de cataractă planificate pentru anul curent, CNAM în prezent poartă negocieri privind posibilitatea prestării acestor servicii medicale de către prestatorii privați.

În 2019 CNAM a încheiat contracte pentru prestarea acestor servicii cu 11 instituţii medicale.

De aceste operaţii beneficiază toate persoanele asigurate care au indicaţii medicale pentru o astfel de intervenţie şi se află pe lista de aşteptare.

In this article


Join the Conversation