Circa 34.000 de jucării pentru copii, interzise pentru comercializare

Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței a interzis vânzarea a circa 34.000 de jucării pentru copii. O decizie în acest sens a fost luată după ce APCSP...

Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței a interzis vânzarea a circa 34.000 de jucării pentru copii.

O decizie în acest sens a fost luată după ce APCSP a efectuat în ultima perioadă mai multe controale la unităţile comerciale care vând jucării pentru copii.

La etapa comercializării jucăriilor au fost supuse controlului următoarele grupe de produse: jucării cu roţi (trotinete, biciclete, jucării cu împlutură moale, păpuşi, jocuri de mese, jucării din mase plastice, etc.).

În urma efectuării controalelor s-au stabilit că cele mai frecvente încălcări depistate în urma verificărilor pieţei ţin de expunerea în comerţ a produselor fără informaţia completă privind ţara producătoare, producătorul, denumirea importatorului, precum şi lipsa informaţiei în limba de stat privind măsurile de precauţie şi modul de utilizare; expunerea în comerţ a jucăriilor pentru copii fără o evaluare obligatorie a conformităţii, în lipsa declaraţiei de conformitate, lipsa rapoartelor de încercări la indicii de inofensivitate ş.a.

Astfel, în urma controalelor angajații Agenției pentru Protecția Consumatorilor au întocmite 6 procese-verbale, au eliberat 3 prescripţii de interzicere a comercializării loturilor de produse pentru 33.827 bucăți în sumă totală de 636.628 de lei lei.

In this article


Join the Conversation