Circa 250 kg de pește, prinse ilegal din Nistru

Doi conaționali sunt documentați pentru încălcarea regimului zonei de frontieră și braconaj piscicol. Aceștia au fost surprinși în noaptea de ieri, 20 aprilie 2023, în timp ce pescuiau...

Doi conaționali sunt documentați pentru încălcarea regimului zonei de frontieră și braconaj piscicol. Aceștia au fost surprinși în noaptea de ieri, 20 aprilie 2023, în timp ce pescuiau pe râul Nistru cu ustensile confecționate manual.

În Parcul Național “Nistrul de Jos”, zonă aflată în responsabilitatea Sectorului Poliției de Frontieră Olănești, patrula mobilă a observat persoanele pe malul râului. În cadrul verificărilor de rigoare, cei doi bărbați nu au putut prezenta nici documente de identitate, nici avizul prealabil privind aflarea la frontieră și mai mult că pescuiau ilegal, când pe teritoriul Republicii Moldova a fost dispusă perioada de prohibiție la pescuit.

Despre acest caz au fost informați reprezentanții Inspectoratului pentru Protecția Mediului Ștefan Vodă, prezenți la fața locului pentru documentare.

Circa 250 kg de pește de diferite specii au fost prinse de braconieri, care după încheierea primară a procedurilor de control comun IGPF și IPM, peștele a fost eliberat în apele Nistrului.

Totodată, pentru încălcarea regimului zonei de frontieră, cei doi bărbați s-au ales și cu amenzi în mărime de 10 u.c fiecare.

Cercetările pe caz continuă.

In this article