Cine este atacatorul din Praga. Era student la universitatea unde a deschis focul. Tatăl său a fost găsit mort astăzi

Atacatorul care a deschis focul, joi, la Universitatea Carolină din Praga și a ucis cel puțin 15 oameni, era student la Facultatea de Arte în cadrul aceleiași instituții,...

Atacatorul care a deschis focul, joi, la Universitatea Carolină din Praga și a ucis cel puțin 15 oameni, era student la Facultatea de Arte în cadrul aceleiași instituții, relatează BBC.

Avea 24 de ani și locuia într-un sat aflat la 21 de kilometri de capitala Cehiei.  Potrivit autorităților cehe, atacatorul ar fi fost inspirat de masacre similare care au avut loc în străinătate.

Atacul în masă de astăzi nu are legătură cu terorismul internațional, a declarat ministrul ceh de Interne Vit Rakusan. După ce a comis masacrul, atacatorul a fost găsit mort la Facultatea de Arte a universității.

Tatăl acestuia a fost găsit mort astăzi, a mai anunțat poliția.

Potrivit portalului ceh Seznamzpravy.cz, pe data de 9 decembrie a fost creat un cont pe Telegram cu numele David Kozák. Studentul cu acest nume este asociat cu masacrul de la Facultatea de Arte din Praga.

„Acesta va fi jurnalul meu despre cum voi lansa un atac armat la școală”, a scris autorul în limba rusă în prima postare.

El a spus că a fost inspirat de Alina Afanaskinova, autoarea masacrului în masă de la școala din Bryansk, care a ucis două persoane și a rănit alte șapte, la începutul lunii decembrie.

El a adăugat că a vrut, de asemenea, să se sinucidă.

„Întotdeauna am vrut să ucid, am crezut că voi deveni un maniac în viitor”, a mai spus studentul.

Într-o altă postare, el a scris că se simte urât, urăște întreaga lume și vrea să provoace cât mai multă durere. Ultima postare este din 19 decembrie, când suspectul a scris despre un țiuit insuportabil în urechi.

Cel puțin 15 oameni au fost uciși în atacul armat de la Universitatea Carolină din Praga.

Cel mai recent atac armat a avut loc în decembrie 2019 la un spital din Ostrava, când un bărbat a deschis focul în sala de așteptare a unei clinici de traumatologie și a ucis patru bărbați și două femei, înainte să se sinucidă.

În februarie 2015, un bărbat a deschis focul într-un restaurant din orașul Uhersky Brod, în estul țării.

Opt persoane au murit în urma atacului.

In this article