Chirtoacă: Petrecerea de „Ziua Orașului” a fost posibilă doar datorită lui Plahotniuc

Dorin Chirtoacă acuză că sărbătoarea prilejuită de împlinirea a 583 de ani de la înființarea Chișinăului a fost „sponsorizată” de o companie afiliată lui Vlad Plahotniuc, iar acest...

Dorin Chirtoacă acuză că sărbătoarea prilejuită de împlinirea a 583 de ani de la înființarea Chișinăului a fost „sponsorizată” de o companie afiliată lui Vlad Plahotniuc, iar acest lucru este unul rușinos pentru actuala guvernare.

Chirtoacă a făcut referire la faptul că sărbătoarea a avut drept sponsor compania „Regata-Imobiliare”, deținătoarea cafenelei „Guguță” care a fost distrusă și lepădată în centrul capitalei și a devenit locul unde se strâng boschetarii, dar în care ar urma să fie construit un hotel cu 9 etaje, transmite Cotidianul.md

„Am ajuns ca pe timpul lui Sandu și Năstase „Hramul Chișinăului” să fie organizat de Plahotniuc. Cum așa, oameni buni, niciodată din 2007 niciun fel de Plahotniuc nu a avut trecere la Primărie. Astăzi, când aveți puterea, a ajuns Plahotniuc să pună numele companiei paravan pe scena din PMAN”, a declarat Dorin Chirtoacă în cadrul unei conferințe de presă.

Bloggerul Alexandru R. a comentat ironic acest caz:

„Blocul ACUM a descoperit toate schemele fostei guvernări, au luat bani grei de la europeni, au mărit tot ce se poate de mărit, dar așa și nu au putut să găsească bani pentru petrecerea frumoasă a hramului orașului. Și trebuie să înțelegeți că nu au putut pentru că sunt cinstiți și preocupați de lupta cu Plahotniuc. E o rușine mare ca după 100 de zile de guvernare a Maiei Sandu și a lui Andrei Năstase, tot datorită lui Plahotniuc avem o sărbătoare frumoasă! Cât de corupt trebuie să fii ca fiind în Miami sau Londra, să sponsorizezi o sărbătoare frumoasă pentru oameni! Noi trebuie odată și odată să punem capăt la asta. Trebuie de luat exemplu de la liderul nostru Andrei Năstase și să umblam toată ziua pe străzi și sa le zicem oamenilor ca noi suntem luptători, dar fără ocupație. Noi suntem preocupați cu lupta împotriva lui Plahotniuc, de aceea nu avem timp să ne ocupam de MAI, și de aceea săptămânal mor zeci de oameni în accidente, iar tinerii să ucid în cluburi! Pentru că de toate e vinovat Plahotniuc, nu noi! Noi am pus o cruce la MAI, dar care nici aceea nu ne ajută.

Dar poate totuși… ne oligarhizam înapoi?”

Amintim că „Regata-Imobiliare” a fost sponsorul principal al concertului organizat în Piața Marii Adunări Naționale de către Primăria Chișinău.

In this article


Join the Conversation