Chiril Gaburici, mesaj de felicitare cu prilejul Zilei Mondiale a Metrologiei

Conform bunei tradiții deja formate, anual la 20 mai sărbătorim Ziua Mondială a Metrologiei. Cu acest prilej, felicit cu deosebit respect specialiștii care activează în domeniul metrologiei, specialiști...

Conform bunei tradiții deja formate, anual la 20 mai sărbătorim Ziua Mondială a Metrologiei. Cu acest prilej, felicit cu deosebit respect specialiștii care activează în domeniul metrologiei, specialiști performanți din cadrul Institutului Național de Metrologie, precum și specialiștii din cadrul Ministerului Economiei și Infrastructurii, care au o contribuție nemijlocită la procesul de implementare a noilor tendințe în domeniul metrologiei legale, cu ocazia zilei profesionale, dorindu-vă sănătate, realizări și performanțe profesionale, pace și un viitor luminos, transmite Breaking News.

Ziua Mondială a Metrologiei din anul acesta se desfășoară sub genericul „Sistemul Internațional de Unități – fundamental mai bun”.

Pentru a asigura credibilitatea la nivel regional şi internațional a măsurărilor efectuate în Republica Moldova, Institutul Național de Metrologie dezvoltă continuu Baza Națională de Etaloane și participă la comparări regionale și internaționale în scopul asigurării trasabilității la SI, recunoașterea internațională a etaloanelor naționale și a Capabilităților de Măsurare și Etalonare (CMC).

Cu respect,

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici.

 

 

 

 

In this article


Join the Conversation