Chicu: În Moldova se atestă o scădere a numărului de cazuri de infectări cu COVID-19

Premierul Ion Chicu a anunțat că, miercuri, 8 iulie, Comisia Națională Extraordinară Sănătate Publică va decide acțiunile ce urmează a fi luate după finalizarea, la 15 iulie, a...

Premierul Ion Chicu a anunțat că, miercuri, 8 iulie, Comisia Națională Extraordinară Sănătate Publică va decide acțiunile ce urmează a fi luate după finalizarea, la 15 iulie, a stării de urgență în sănătate publică. Șeful Guvernului a declarat că, în Moldova se atestă o diminuare a numărului de cazuri de infectări cu COVID-19, însă situația nu este atât de bună și pe plan mondial.

”Dacă analizăm evoluția pandemiei în lume, este clar că aceasta nu va pleca, indiferent de tendințele la noi în țară. Această pandemie ne va marca viața mai departe și este necesar să fim cu toții precauți și să ne protejăm sănătatea”, a spus Chicu.

Anterior, șeful statului Igor Dodon a declarat că dacă se va menține tendința în scădere a cazurilor de contaminări, din 15 iulie urmează să-și reia activitatea grădinițele. Tot din această dată, urmează să fie ridicată obligativitatea aflării în carantină pe parcursul a 14 zile pentru cetățenii care se întorc în Moldova din străinătate.

In this article