Chicu a depus un denunț pe Nemerenco și șeful CNAM la Procuratura Generală

Fostul premier, Ion Chicu, anunța ca echipa de juriști a Partidului Dezvoltarii și Consolidarii Moldovei a pregatit o sesizare la Procuratura Generala, in care solicita „examinarea prin prisma...

Fostul premier, Ion Chicu, anunța ca echipa de juriști a Partidului Dezvoltarii și Consolidarii Moldovei a pregatit o sesizare la Procuratura Generala, in care solicita „examinarea prin prisma legislației procesual-penale, acțiunile a doi funcționari, subalterni ai Maiei Sandu”, ministra Sanatații, Ala Nemerenco, și șeful CNAM – Ion Dodon.

Aceștia sunt acuzați ca ar fi incalcat criteriile stabilite de Guvern pentru incheierea unor contracte.

„Dacă Maia Sandu ignoră Constituția și legile țării, de ce n-ar face-o și prietena ei de nedespărțit de la Ministerul Sănătății.

Cu ceva timp în urmă, vă relatam că, în corespundere cu Legea 1585/1998 cu privire la asigurarea obligatorie de asistenţă medicală, Ala Nemerenco și Ion Dodon (șef la CNAM) au obligația de a încheia contracte de miliarde de lei bugetari, exclusiv, în baza unor criterii de contractare, stabilite printr-o hotărâre de Guvern. În contradicție cu această prevedere legală clară, ca și anul trecut, CNAM încheie contracte de miliarde în baza unor criterii, care nu au fost aprobate de Guvern.

Este vorba despre sume enorme de bani publici cheltuiți după bunul plac al acoliților Maiei Sandu, dar și de o încălcare flagrantă și repetată a legii”, a scris Chicu pe rețele.

In this article