Cetățenii vor primi indemnizații pentru incapacitate temporară de muncă

Casa Națională de Asigurări Sociale informează că plata indemnizațiilor pentru incapacitate temporară de muncă se efectuează prin modalitatea de plată selectată de beneficiar, disponibilă în cadrul serviciului guvernamental...

Casa Națională de Asigurări Sociale informează că plata indemnizațiilor pentru incapacitate temporară de muncă se efectuează prin modalitatea de plată selectată de beneficiar, disponibilă în cadrul serviciului guvernamental de plăţi electronice (MPay).

De asemenea, se menționează că deținătorii de carduri salariale sau sociale deschise la băncile de pe teritoriul Moldovei, pot primi indemnizaţia pentru incapacitate temporară de muncă la aceste carduri, transmite breakingnews.md cu referire la Știri.md. 

Pentru aceasta, deținătorii de carduri trebuie să depună la bancă cererea de asociere a contului și distribuirea ulterioară a indemnizaţiilor pentru incapacitate temporară de muncă la aceste carduri.

„În cazul în care beneficiarul nu deţine card bancar sau deține card salarial/social și nu a depus cerere la bancă  pentru distribuirea indemnizaţiilor la acest cont de card, indemnizaţia poate fi ridicată în baza buletinului de identitate, la orice oficiu poștal al Î.S.”Poşta Moldovei”, indiferent de domiciliu”, se arată într-un comunicat de presă.

In this article