Cetățenii pot primi buletinele de identitate la domiciliu prin MDelivery

Cetățenii care-și perfectează buletine de identitate la centrele multifuncționale ale ASP le pot primi direct la domiciliu. Astfel, odată cu depunerea cererii de perfectare a documentului, cetățenii pot...

Cetățenii care-și perfectează buletine de identitate la centrele multifuncționale ale ASP le pot primi direct la domiciliu. Astfel, odată cu depunerea cererii de perfectare a documentului, cetățenii pot solicita operatorului de la ghișeu serviciul de livrare a actului la domiciliu.

Potrivit Agenției Servicii Publice, prin intermediul Serviciului guvernamental de livrare MDelivery, buletinul de identitate poate fi livrat la orice adresă, atât pe teritoriul R. Moldova, cât și peste hotare.

Livrarea MDelivery este disponibilă pentru buletinele de identitate solicitate în termen de 24 de ore, cinci, 10 sau 20 de zile lucrătoare și se face contra cost. Astfel, livrarea unui buletin de identitate pe teritoriul R. Moldova costă de la 25 până la 60 de lei, iar peste hotare – de la 100 până la 1.100 de lei, în funcție de furnizorul de servicii poștale sau curierat, de destinație și termenul de livrare.

În prezent, MDelivery are integrați șapte furnizori de servicii poștale. Aceștia sunt:

  • Î.S. „Poșta Moldovei”;
  • Nova Poshta;
  • Muvi Express;
  • FAN Courier;
  • DHL;
  • FedEx;
  • Mentor Express.

Cetățenii au posibilitatea să selecteze unul din furnizori de servicii poștale sau curierat. După completarea cererii de livrare a documentului de către angajatul ASP, solicitantul va recepționa pe mailul indicat o notificare de confirmare cu numărul comenzii MDelivery.

Ulterior, comanda poate fi urmărită după numărul comenzii pe portalul oficial al Serviciului MDelivery: mdelivery.gov.md.

De menționat că, în prezent, cetățenii pot solicita la ghișeele centrelor multifuncționale ale ASP livrarea la domiciliu nu doar a buletinelor de identitate, dar și a pașapoartelor și a extraselor din registrele de stat.

MDelivery este o platformă digitală modernă, dezvoltată de Agenția de Guvernare Electronică, în cadrul proiectului „Modernizarea Serviciilor Guvernamentale (MGSP)”, implementat de Guvernul R. Moldova cu sprijinul Băncii Mondiale.

In this article