Cetățenii nedreptățiți beneficiază de asistență juridică gratuită în birourile de audiență ale echipei lui Ilan Șor

Zeci de persoane solicită, săptămânal, asistență juridică, în cadrul birourilor de audiență desfășurate de echipa lui Ilan Șor în toată țara. Problemele abordate sunt variate, și absolut toți...

Zeci de persoane solicită, săptămânal, asistență juridică, în cadrul birourilor de audiență desfășurate de echipa lui Ilan Șor în toată țara. Problemele abordate sunt variate, și absolut toți care se adresează după ajutor, sunt informați și ghidați gratuit. Fie că este vorba despre înțelegerea unei chestiuni juridice, soluționarea unui litigiu sau pregătirea pentru un proces de judecată – consilierii și avocații partidului “ȘOR” sunt mereu alături de oameni și dispuși să le ofere ajutorul.

Deși dreptul la justiție este unul fundamental, mulți cetățeni nu pot beneficia de acesta. Motivul este simplu și, în același timp, dureros: nu au bani ca să achite serviciile unui avocat. Iată de ce aceste întâlniri reprezintă pentru ei singura șansă de a înțelege mai bine procesele juridice și de a-și apăra drepturile în fața instanței, a explicat deputatul Reghina Apostolova.

“Cu toate că statul ar trebui să le ofere protecție juridică, există multe lacune în acest sens, mai ales în localitățile rurale sărace. Mulți cetățenii se confruntă cu dificultăți în cunoașterea și înțelegerea drepturilor și în accesarea resurselor juridice necesare. Sarcina noastră, ca echipă politică dedicată bunăstării societății, este să le creăm oamenilor toate condițiile necesare, pentru ca ei să beneficieze de ajutor juridic maxim. Este important să eliminăm aceste inegalități și să garantăm respectarea dreptului la justiție a fiecărui cetățean, indiferent de statut și venituri, a explicat Reghina Apostolova.

Asistența juridică oferită este de neprețuit, deoarece îi ajută pe cetățeni să-și rezolve problemele juridice imediate și, în același timp, le oferă instrumentele și cunoștințele necesare pentru a-și proteja drepturile și interesele, a opinat deputata Marina Tauber.

“Fiecare individ are dreptul la justiție și la accesul la informații legale adecvate pentru a-și proteja drepturile și interesele. Prin intermediul programului nostru de asistență juridică, ne angajăm să facilităm acest acces, oferind consultanță și sprijin juridic gratuit pentru cei care au nevoie. Bunăstarea fiecărui cetățean influențează bunăstarea țării în general! Suntem întotdeauna mândri și bucuroși să vedem că munca noastră produce rezultate pozitive și că contribuie la îmbunătățirea vieții cetățenilor noștri”, a menționat parlamentara.

La rândul său, Cristina Vulpe, fost candidat al Partidului “Șansa” la Primăria Chișinău, a subliniat importanța proiectului de asistență juridică implementat de echipa „ȘOR”.

“Acesta este într-adevăr un proiect unic în țara noastră. Este paradoxal, dar în pofida faptului că accesul la justiție este un drept fundamental, nimeni, cu excepția echipei lui Ilan Șor, nu s-a gândit să ofere asistență juridică gratuită cetățenilor noștri. Iar acesta este un lucru foarte important de făcut. Avem atât de mulți oameni care nu cunosc legea și care se află în situații dificile în diferite momente ale vieții lor. Iată de ce proiectul este atât de necesar și relevant”, a declarat Christina Vulpe.

Cetățenii își exprimă recunoștința față de partidul „ȘOR” pentru efortul de a aduce justiția mai aproape de ei, și de a le oferi un suport real în momentele dificile.

“Am fost acuzat pe nedrept de o infracțiune minoră și nu știam ce să fac. Prin intermediul acestui program de asistență juridică, am primit sfaturi și sprijin care m-au ajutat să trec prin procesul legal fără să mă simt singur și speriat”, a spus Andrei, un tânăr din raionul Orhei.

“Am fost victimă a violenței în familie, și nu știam cum să cer ajutor. Datorită juriștilor echipei lui Ilan Șor,  am fost ajutată să obțin un ordin de protecție și să încep procesul de reabilitare fizică și psihologică”, a povestit Maria, mama a doi copii din municipiul Bălți.

“După ce am divorțat, m-am confruntat cu un șir de dificultăți cu privire la partajarea averii și custodia asupra copilului. Eram foarte derutată, nu știam ce să fac, și nu aveam bani pentru avocat. Dar în cadrul biroului de audiență publică am fost consultată de un jurist. Am fost ajutată să mă pregătesc pentru procesul de judecată” a împărtășit Ileana, mama unui copil din raionul Ocnița.

La doar câteva luni de la lansarea birourilor de audiență publică, programul de asistență juridică a devenit unul dintre cele mai solicitate și apreciate. Acesta este perceput nu doar ca un pas înainte în promovarea accesului la justiție, dar și ca o manifestare a angajamentului echipei lui Ilan Șor față de bunăstarea și drepturile cetățenilor săi.

In this article