Peste 150.000 de persoane au achitat polița medicală în primul trimestru

Peste 150.000 de persoane au achitat în primul trimestru al anului curent prima de asigurare obligatorie de asistenţă medicală în sumă fixă. Această cifră este în creștere cu...

Peste 150.000 de persoane au achitat în primul trimestru al anului curent prima de asigurare obligatorie de asistenţă medicală în sumă fixă. Această cifră este în creștere cu 58.000 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Potrivit datelor prezentate de Compania Națională de Asigurări în medicină (CNAM), cei mai mulți dintre plătitori, peste 74.000, au achitat prima în mărime de 2.028 de lei.

Printre plătitori se numără:

  • fondatorii de întreprindere individuală și de gospodărie țărănească,
  • deţinătorii de patentă,
  • arendaşii, arendatorii,
  • alţi cetăţeni care nu sunt angajaţi şi nici asiguraţi de Guvern etc.

Alte circa 70.000 de persoane, proprietari de teren agricol, au plătit prima în valoare de 1.014 lei.

Totodată, aproximativ  4.600 de cetăţeni care desfășoară activități independente în domeniul comerțului cu amănuntul, cu excepția comerțului cu mărfuri supuse accizelor, au achitat prima de asigurare în mărime de 1.622 de lei, iar circa 1.500 de persoane au plătit pentru asigurarea medicală câte 4.056 de lei.

În același timp, CNAM ne comunică suma acumulată pentru prima perioadă a anului în fondurile de asigurare obligatorie de asistenţă medicală.

„Volumul mijloacelor financiare acumulate în primele trei luni ale anului curent în fondurile de asigurare obligatorie de asistenţă medicală din achitarea primei în sumă fixă a fost de peste 221 de milioane de lei, mai mult cu aproape 60 de milioane comparativ cu perioada similară a anului trecut”, scrie CNAM.

In this article