Cetățean rus încerca să ajungă în Ucraina cu o adeverință ucraineană falsificată

Un cetățean al Federației Ruse intenționa să ajungă în Ucraina în baza unui document falsificat. Asupra sa, polițiștii de frontieră au depistat o adeverință temporară de cetățean ucrainean...

Un cetățean al Federației Ruse intenționa să ajungă în Ucraina în baza unui document falsificat. Asupra sa, polițiștii de frontieră au depistat o adeverință temporară de cetățean ucrainean cu semne vădite de falsificare. 

Cazul a fost consemnat ieri, 28 septembrie 2023, aproape de miezul nopții, în punctul de trecere a frontierei Aeroportul Internațional Chișinău.

Astfel, printre pasagerii cursei „Istanbul-Chișinău” a fost identificat cetățeanul rus în vârstă de 51 de ani. Acesta se afla în tranzit pe teritoriul Republicii Moldova, țara de destinație fiind Ucraina. În acest sens, străinul a prezentat pe lângă pașaport și un document ce i-ar fi atestat cetățenia ucraineană. Din primele cercetări s-a stabilit că actul ucrainean conține indici de falsificare.

În fapt, cetățeanului rus i-a fost refuzată trecerea frontierei de stat și intrarea în Republica Moldova. Cazul în continuare este cercetat sub toate aspectele legale.

In this article