Cercetați penal pentru șantaj: ar fi estorcat bani și amenințat o femeie sub pretextul achitării unei datorii inventate

Ofițerii Direcției „Nord” a INI, sub conducerea Procuraturii mun. Bălți  cu suportul mascaților de la BPDS „Fulger”  a IGP,  au  stopat acțiunile de șantaj ale unei femei de 35 de...

Ofițerii Direcției „Nord” a INI, sub conducerea Procuraturii mun. Bălți  cu suportul mascaților de la BPDS „Fulger”  a IGP,  au  stopat acțiunile de șantaj ale unei femei de 35 de ani, domiciliată în Bălți,  care timp de trei  luni a fost șantajată de trei persoane cu vârste cuprinse între 39 și 44 de ani din raionul Fălești.

Suspecții ar fi pus la cale schema de șantaj  din luna mai și amenințau  femeia cu răfuială fizică,  estorcând de la aceasta 4000 de lei  sau cerând să le presteze servicii sexuale pentru achitarea unei datorii inventate (provocarea unui accident rutier). Mai mult, victima a fost amenințată cu violența asupra  rudelor acesteia.

 

Astfel, femeia a sesizat ofițerii de investigație, iar drept urmare a fost pornită o cauza penală pentru șantaj.

 

În urma măsurilor speciale de investigaţie şi acţiuni de urmărire penală suspecții au fost identificați. 

 

În urma perchezițiilor corporale, din automobilele și domiciliile suspecților, polițiștii au ridicat telefoane mobile cu conversații între figuranți și o armă pneumatică.

 

În acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art. 189, alin. 1 din Codul Penal al RM. Conform legislației în vigoare, persoana culpabilă de „Șantaj” riscă închisoare  de la 3 la 5 ani de închisoare sau amendă de la 37  500 la 47 500 de lei.

In this article