A fost pronunțată sentința de condamnare pe cazul șoferului care a tamponat doi bicicliști minori la Stăuceni, dintre care unul a decedat

Prin sentința Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani de astăzi, 20 iulie 2023, inculpatul a fost recunoscut vinovat de încălcarea regulilor de securitate a circulației, încălcare ce a cauzat din imprudență decesul...

Prin sentința Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani de astăzi, 20 iulie 2023, inculpatul a fost recunoscut vinovat de încălcarea regulilor de securitate a circulației, încălcare ce a cauzat din imprudență decesul unei persoane, (art. 264 alin.(3) lit.b) din Codul penal) stabilindu-i-se o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de 6 ani cu executare în penitenciar de tip deschis, cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.

 La fel, s-a decis admiterea parțială a acțiunii civile înaintate cu încasarea din contul inculpatului în beneficiul reclamanților a sumei de 1,5 milioane de lei cu titlu de prejudiciu moral.

 Permisul de conducere pe numele inculpatului se va transmite Agenției Servicii Publice, pentru anularea acestuia, odată cu devenirea definitivă a sentinței.

   Sentința este cu drept de apel la Curtea de Apel Chișinău.

Reamintim că, potrivit învinuirii înaintate de către procurori, învinuitul, la 21.02.2023, pe timp de seară, cunoscând despre faptul că printr-o sentință pronunțată în anul 2019 a fost privat de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de trei ani, intenționat, s-a urcat la volanul unui automobil și l-a condus pe drumul R6, km.8 din direcția mun.Chișinău, spre com.Stăuceni.

În timpul deplasării pe drumul menționat, conducătorul auto nu a manifestat prudența sporită la trafic, nu a ţinut cont de totalitatea factorilor ce caracterizează condiţiile rutiere, intensitatea şi nivelul de organizare a traficului rutier de care trebuie să ţină cont fiecare conducător la determinarea vitezei necesare deplasării în siguranţă, determinarea benzii de circulaţie şi modului de conducere a vehiculului, și drept urmare, cu partea din față a automobilului a comis tamponarea din spate a doi bicicliști minori, care se deplasau regulamentar pe marginea carosabilului în aceeași direcție.

În rezultatul producerii accidentului rutier, unui minor, conform concluziei raportului de expertiză judiciară, i-au fost cauzate leziuni corporale medii, iar celălalt minor, în urma traumelor suferite, a decedat peste trei zile la spital.

 Notă: Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

In this article