Cercetați penal pentru jaf comis în sectorul Centru al Capitalei

În noaptea de 17 decembrie 2021, un tânăr în vârstă de 25 de ani, prin intermediul serviciului 112, a solicitat intervenția angajaților poliției comunicând că a fost jefuit,...

În noaptea de 17 decembrie 2021, un tânăr în vârstă de 25 de ani, prin intermediul serviciului 112, a solicitat intervenția angajaților poliției comunicând că a fost jefuit, în timp ce se afla pe str. M.Varlaam.

Membrii grupei operative a Inspectoratului de poliție Centru, imediat s-au deplasat la locul indicat de victimă, pentru documentare și stabilirea tuturor circumstanțelor. Tânărul vizual în stare de ebrietate, a declarat forțelor de ordine că de el s-au apropiat trei tineri și au cerut mijloace financiare. În momentul când tânărul a scos portmoneul pentru a le da bani unul dintre suspecți în mod deschis i-a  sustras, după care toți au fugit de la locul comiterii infracțiunii.

Prejudiciul cauzat părții vătămate a fost estimat la 4 900 lei

În urma acțiunilor întreprinse de ofițerii de investigație și urmărire penală, suspecții în comiterea infracțiunii, au fost identificați și reținuți, aceștia s-au dovedit a fi cu vârstele de 15,18, și 26 de ani, originari din mun. Chișinău, Anenii Noi și Cantemir, toți trei anterior cercetați penal pentru infracțiuni analogice. În cadrul acțiunilor procesual penale ei și-au recunoscut vina.

Tinerii sunt cercetați penal în stare de libertate pentru jaf. Pentru fapta comisă ei riscă închisoare pe un termen de la 5 la 7 ani.

In this article