Cercetat penal pentru jaf comis în sectorul Râșcani

La 17 ianuarie curent, un tânăr a efectuat apel la serviciul 112, solicitând intervenția angajaților poliției, comunicând că a fost agresat și deposedat în mod deschis de geantuța...

La 17 ianuarie curent, un tânăr a efectuat apel la serviciul 112, solicitând intervenția angajaților poliției, comunicând că a fost agresat și deposedat în mod deschis de geantuța în care avea bani și actele de identitate, în timp ce se afla pe str. Matei Basarab.

La fața locului imediat s-a deplasat grupa operativă și grupa specializată pe jafuri a Inspectoratului de Poliție Râșcani din cadrul Direcției de Poliție mun. Chișinău, pentru documentare și stabilirea tuturor circumstanțelor cazului dat. Ajunși la locul comiterii infracțiunii, victima, un tânăr în vârstă de 19 de ani, a declarat polițiștilor că în timp ce se plimba împreună cu prietena sa a fost atacat prin surprindere de către un individ care aplicându-i cîteva lovituri cu pumnii în zona capului, în mod deschis l-a deposedat de gentuță după care a fugit într-o direcție necunoscută.

Prejudiciul cauzat victimei a fost estimat la 2 200 lei.

Ca urmare a acțiunilor întreprinse de ofițerii de investigație și urmărire penală, suspectul în comiterea infracțiunii a fost identificat, reținut și escortat la inspectorat. Acesta s-a dovedit a fi un bărbat în vârstă de 47 de ani, locuitor a capitalei, iar în cadrul acțiunilor procesual penale el și-a recunoscut vina. Suspectul nu este la prima abatere anterior judecat pentru ,,Circulația ilegală a drogurilor” și ,,Huliganism”.

Bărbatul este cercetat penal în stare de libertate pentru jaf, faptă  pentru care riscă închisoare pe un termen de la 5 la 7 ani.

In this article