Ceban: În următorul un an și jumătate vor fi reabilitate 3 spitale municipale, anterior fiind termoizolate 6 grădinițe și 14 școli

Zeci de instituții municipale din capitală trec prin schimbări importante de eficientizare energetică în ultimii doi ani. Declarația a fost făcută de edilul capitalei, Ion Ceban, subliniind că...

Zeci de instituții municipale din capitală trec prin schimbări importante de eficientizare energetică în ultimii doi ani. Declarația a fost făcută de edilul capitalei, Ion Ceban, subliniind că municipalitatea continuă să depună efort pentru îmbunătățirea acestui aspect.

„Primăria Chișinău termoizolează toate instituțiile de educație care sunt reparate capital în ultima perioadă, totodată contribuim la cofinanțarea acestor proiecte la instituțiile educaționale inițiate de administrațiile liceelor și grădinițelor. În total în ultimii doi ani, circa 30 de instituții educaționale au fost izolate termic din surse bugetare municipale. Totodată, în cadrul Proiectului “Eficiența Energetică și izolarea termică a instituțiilor publice din municipiul Chișinău”, inițiat de Primăria municipiului Chișinău, sunt în proces de reabilitare alte 23 de instituții”, a subliniat primarul general.

Totodată, în peste 250 de instituții educaționale au fost executate lucrări privind conservarea energiei termice prin schimbarea tâmplăriilor. Primăria Chișinău termoizolează toate instituțiile de educație care sunt reparate capital în ultima perioadă, totodată contribuim la cofinanțarea acestor proiecte la instituțiile educaționale inițiate de administrațiile liceelor și grădinițelor.
Remarcăm, luni a fost dat start ultimei etape de implementare a proiectului “Eficiența Energetică și izolarea termică a instituțiilor publice din municipiul Chișinău”. Astfel, în următorul un an și jumătate vor fi reabilitate 3 spitale municipale, anterior fiind termoizolate 6 grădinițe și 14 școli. Valoarea totală a Proiectului este de 25 milioane de EURO.

In this article